logo

Ve Francii představila firma Hänsch automobil Mercedes X-Class jako vozidlo lékaře

Svět - 9.10.2018

Koncem záři se ve Francii konal hasičský veletrh, na kterém bylo k vidění spousta techniky, pomůcek a doplňků. Nechyběly ani stánky výrobců výstražné techniky.

U jednoho z nich, konkrétně německé firmy Hänsch, byla k vidění horká novinka, kterou byl demo vůz Mercedes-Benz X-Class, což je nový terénní pick-up této automobilky. V Bourg-en-Bresse byl představen ve variantě čtyřdvéřového lékařského speciálu pro rendez – vous systém se zástavbou pro uložení zdravotnického vybavení na výsuvném platě, přístupném ze zadní části.

Lékařský Mercedes byl dobře viditelný, jeho zářivá žlutá barva v kombinaci s doplňky v modré a červené svítila do dálky. Nejedná se však o lak, ale o celopolep.

Na první pohled se jedná o velmi hezký automobil, ostatně koncepce pick-upů jako vozidel lékaře v přednemocniční neodkladné péči není zrovna ve Franci ničím výjimečným. Velmi často lze vídat vozy Ford Ranger, nyní také VW Amarok a třeba se na silnicích země vína budou doktoři prohánět i v těchto skvělých Mercedesech. Recenze a ohlasy jsou na ně velmi kladné, i když se jedná samozřejmě o dražší vozidla vzhledem ke značce.

Jinak ve stejném čase, jako probíhal francouzský hasičský veletrh, se v anglickém Birminghamu konal pro změnu veletrh řekněme IZS, tam Hänsch měl na svém stánku sanitní Škodovku, viz poslední foto v galerii.

Foto a info: MB France, Hänsch, Pompom74, J55 Hänsch, minizing88