logo

Záchranáři zvou na Světový den záchrany života, koná se již zítra

Jihočeský krajJihomoravský krajKrálovehradecký krajPlzeňský kraj - 15.10.2018

Může se to stát každému, muži i ženě, dítěti, starším lidem, ale i těm mladším. Dojde-li k zástavě oběhu, srdce přestane pumpovat do těla krev, orgány a tkáně tak nejsou okysličovány. Už po pěti minutách bez kyslíku se začnou na mozku projevovat nezvratné změny. Není na co čekat, každá vteřina se počítá. Je potřeba zahájit resuscitaci a začít bojovat o život…

Evropský den záchrany života vznikl za podpory Evropského parlamentu a každoročně se koná 16. října. V roce 2018 se uskuteční první globální varianta této události, kdy se původně evropský projekt rozšíří do celého světa. Cílem kampaně je zvýšit povědomí o potřebě výuky KPR, zejména u dětí na základních školách.


ZZS Jihočeského kraje zve širokou veřejnost na edukační akci, kterou pořádáme v úterý 16. října od 9:00 do 16:00 hodin na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích. Dospělí i děti si zde budou moci natrénovat základy resuscitace na modelech, a to za odborného dohledu zkušených profesionálních záchranářů. Cílem kampaně je zvýšit povědomí o potřebě výuky resuscitace, zejména u dětí na základních školách.
Pozvánka Den záchrany života


ZZS Jihomoravského kraje: Přijďte 16. 10. 2018 do Galerie Vaňkovka v Brně, zdravotníci jihomoravské záchranky tu budou předvádět, jak správně provádět masáž srdce i jak použít AED, tedy automatizovaný externí defibrilátor. Můžete si zkusit resuscitaci na figuríně, můžete se zeptat na to, co vás zajímá, můžete si poslechnout rozhovory s odborníky i s těmi, kteří zástavu oběhu přežili, díky včasné pomoci.

Akce se koná v rámci Evropského dne záchrany života, v Galerii Vaňkovka budeme i se sanitkou od 10.00 do 17.00. A na místě budou i FIRST RESPONDEŘI z řad PČR a HZS.
Restart a Heart day


ZZS Plzeňského kraje: Krajští zdravotničtí záchranáři zvou veřejnost do svého sídla v Plzni na Klatovské třídě 200i 16. října na Světový den záchrany života. Akce se účastní už popáté. Letos mají v plánu proškolit cca 120 žáků základních škol, v odpoledních hodinách od 14 do 16 hod je pak akce určena pro širokou veřejnost. Zájemcům se budou věnovat čtyři lektoři Vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS PK a jeden operátor zdravotnického operačního střediska. Přijďte si procvičit laickou resuscitaci a prohlédnout si zázemí zdravotnických záchranářů.
den_zachr_z_2018


ZZS Královéhradeckého kraje: Světový den záchrany života si připomeneme tradiční výukou neodkladné resuscitace. Do Auparku přijdou dopoledne školáci a odpoledne všichni, kdo chtějí ověřit své znalosti první pomoci nebo se něco nového naučit. Vaše ruce můžou zachránit život… Aqupark Hradec Králové, Gočárova třída 1754/48a, 500 02 Hradec Králové, 9-17 hod.