logo

Evropská premiéra nové sanitky od Profile proběhla v Ostravě na „Dostálkách“

Hlavní město PrahaMoravskoslezský kraj - 24.10.2018

Tento týden probíhá v Ostravě již 25. ročník zdravotnické konference s názvem Dostálovy dny urgentní medicíny. V rámci doprovodného programu se na nich představuje i řada firem, působícíh na poli urgentní medicíny, mezi nimi i finský výrobce sanitek Profile, zastoupený domácí společností ARC Vehicles.

Ta na letošní „Dostálky“ dovezla jednu ze svých novinek. Je jí sanitní automobil kategorie C s označením Profile Progrez. Je postavna na podvozku Volkswagen Crafter. Uživatelům přináší více prostoru a ergonomicky lépe řešený interiér, oproti dosavadním modelům. První ohlasy ze strany zákazníků jsou značně pozitivní. Zájem je i o držáky tabletů a dalšího příslušenství RAM MOUNTS (na snímcích jsou také).

Profile Progrez je moderní ambulance, umožňující velkorysou variablitu sanitní vestavby dle přání zákazníků, která byla navržena tak, aby splňovala nejnáročnější požadavky záchranářů. Dodávána je podvozku Volkswagen Crafter / aletrnativně MAN TGE v souladu s předpisy EU, zejména tedy EN 1789. Nabízí rovněž poměrně neotřelý a působivý design. Zpracování sanitky je na vysoké řemeslné úrovni, což zajišťuje kvalitu vozu jako celku ruku v ruce s kvalitním podvozkem.

Podvozek: Volkswagen Crafter
Motor: 103 kW – 135 kW/diesel
Převodovka: automat / manuál
Rozvor: 3640 mm
Celková hmotnost: do 3.5 t

Foto: ARC Vehicles

Profile Progrez PDF