logo

Záchranáři v Moravskoslezském kraji ošetřovali hned tři muže po pádech z výšky

Moravskoslezský kraj - 28.10.2018

Posádky ZZS MSK ošetřovaly během pátečního (26. října) odpoledne hned tři muže, kteří si přivodili poranění při pádu z výšky. Události, které spolu nijak nesouvisely, se odehrály na Novojičínsku, Frýdecko-Místecku a Karvinsku, a to v rozpětí pouhé půldruhé hodiny. U zraněných musely zasahovat nejen pozemní posádky, ale v jednom z případů vzlétl k misi i vrtulník LZS.

Nejprve přijali záchranáři tísňové volání z Prostřední Suché (KA). Čtyřiašedesátiletý muž spadl při ořezávání větví stromu z několika metrů na střechu pergoly. Byl ošetřen s poraněním zad a podezřením na zranění pánve, týmy ZZS jej předaly do péče chirurgické ambulance havířovské nemocnice.

Jen o pár minut později převzali operátoři téměř identické volání, ale tentokrát z Jistebníku (NJ). Čtyřiasedmdesátiletý muž tam spadl z výšky čtyř metrů při prořezávání stromů. Byl krátce v bezvědomí a zasahující lékař letecké záchranné služby u něj zjistil poranění hlavy a páteře. Se život ohrožujícími zraněními byl pacient vrtulníkem přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Krátce po sedmnácté hodině pak vyjížděli záchranáři k pádu z výšky potřetí, a to do Lískovce (FM) Šedesátiletý muž spadl se žebříkem ze střechy a utrpěl poranění hlavy, páteře a horní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádky ZZS MSK transportovaly na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK