logo

Vážné nehody v Ostravě a na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 5.11.2018

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pátek 2. listopadu u dvou vážných dopravních nehod, které se odehrály v Ostravě a na Opavsku.

Před půl devátou ráno převzali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska informaci o střetu osobního automobilu s chodcem v Ostravě. Na pomoc byla vyslána posádka rychlé lékařské pomoci. Šestadvacetiletá žena byla po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života, její dýchání selhávalo. Utrpěla poranění hlavy, mozku a končetin. Zasahující tým zajistil její dýchací cesty a převedl postiženou na přístrojem řízenou ventilaci. Po zajištění krčním límcem a pánevním pásem byla pacientka přepravena na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.
IMG-20181102-WA0000
Po třinácté hodině vzlétal vrtulník LZS a vyjížděla posádka RZP k nehodě motocyklisty na Opavsku. Dvacetiletý muž havaroval se strojem poblíž obce Raduň. Byl krátce v bezvědomí, s posádkami později již v kontaktu. Záchranáři mu poskytli přednemocniční neodkladnou péči a ošetřili jej s vícečetnými poraněními. Po uložení do vakuové matrace byl pacient vzdušnou cestou přepraven do FN Ostrava a tam předán týmu urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK