logo

Záchranáři zasahovali dvakrát v jednom dni u zraněných ve firmě na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 29.11.2018

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý 27. listopadu u dvou zraněných osob. Události, které se odehrály v odstupu několika hodin, spolu nesouvisely, avšak došlo k nim v areálu stejného průmyslového podniku v Hradci nad Moravicí na Opavsku. Do téže formy tak dvakrát zamířil nejen vrtulník LZS z Ostravy, ale opakovaně i totožné pozemní posádky z opavské základny.

V dopoledních hodinách museli záchranáři nejprve ošetřovat mladou ženu, která byla v areálu firmy zachycena nákladním automobilem. Utrpěla přitom těžké zranění dolní končetiny a další drobnější poranění. Letečtí záchranáři ji po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Okolo sedmnácté hodiny pak stejné týmy ZZS MSK zamířily do firmy podruhé. Při práci byl zraněn jednadvacetiletý pracovník. Během manipulace se žhavým kovem utrpěl popáleniny II. stupně v oblasti trupu. Záchranáři prvotně ošetřili popálené části těla, podali pacientovi léky tlumící bolest a vrtulník jej poté přepravil do popáleninového centra FN Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK