logo

Záchranářům v Plzni někdo probodl pneumatiky u sanitky i vozidla lékaře

Plzeňský kraj - 4.12.2018

Jen těžko uvěřitelná věc se stala o uplynulém víkendu zdravotnickým záchranářům z plzeňské soukromé Zdravotnické dopravní a záchranné služby, sídlící ve Wenzigově ulici. Ta má smlouvu s krajskou ZZS a vykonává pro ní výjezdy s posádkou RZP.

Jak informoval server Krimi – Plzeň v tomto článku, tak dosud neznámý poberta zřejmě šroubovákem probodl přímo na dvoře výjezdového stanoviště, kde jsou sanitní vozidla parkována, u dvou z nich vždy po jedné pneumatice, konkrétně levé přední.
vcvcv
Záchranáři věc zjistili, když se chystali na zdravotnickou asistenci v rámcí rozsvěcení vánočního stromu na plzeňském náměstí Republiky. Proč to neznámý vandal udělal, nechápou. Jestli třeba někomu vadí houkání jejich sanitek natolik, že by se dopustil tohoto činu, či cokoliv jiného, je záhadou.

Je pravdou, že houkající sanitky, ale i vozy hasičů, vadí spoustě lidem, bydlícím v bezprostřední blízkosti stanovišť ZZS a hasičských stanic napříč republikou, ale řešit to paralýzou zásahových vozidel v podobě probodání pneumatik, je nepřípustné.

Foto archiv redakce a Google Maps