logo

Chodkyni v Opavě srazil automobil, ve vážném stavu jí do nemocnice transportoval vrtulník

Moravskoslezský kraj - 9.12.2018

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 8. prosince u vážné dopravní nehody v Opavě. Ve tři čtvrtě na čtyři odpoledne přijalo krajské operační středisko ZZS MSK tísňové volání, podle kterého došlo ke střetu automobilu s chodcem.

Na pomoc vyjely posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci, obě z blízkého stanoviště. U zraněné ženy byli záchranáři během tří minut od nahlášení události. Do záchrany se zapojil rovněž vrtulník LZS.

Šestadvacetiletá žena byla po kolizi s vozidlem v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékařka ZZS při prvotním vyšetření zjistila poranění hlavy a mozku. Nezbytné bylo zajistit postižené dýchací cesty a její připojení k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři provedli další úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče a postiženou připravili k transportu do zdravotnického zařízení. K zajištění šetrné přepravy byl přivolán ostravský vrtulník ZZS, který přistál na heliportu přilehlé nemocnice. Jeho posádka zraněnou ženu předala na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK