logo

Středočeská záchranka dostane od Škoda Auto dva vozy Kodiaq

Středočeský kraj - 18.12.2018

Středočeští radní odsouhlasili darování dvou vozidel Škoda Kodiaq v celkové hodnotě 1.9 milionu korun Zdravotnické záchranné službě SČK od společností Škoda Auto. Vozidla budou před uvedením do provozu přestavěna pro potřeby záchranářů tak, aby mohly sloužit pro přepravu pacientů neodkladné péče.

„Dar od Škody Auto samozřejmě vítáme. Rada kraje se tím zabývá proto, že musí odsouhlasit každé přijetí darů do vlastnictví příspěvkové organizace, v tomto případě Zdravotnické záchranné služby, v celkové hodnotě nad 200 tisíc korun od jedné fyzické nebo právnické osoby v jednom kalendářním roce,“ vysvětlil radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk (ANO 2011). Ten dodal, že ZZS SČK už několik vozů Škoda Kodiaq používá a záchranáři jsou s nimi plně spokojeni.

Jedno z vozidel bude umístěno na výjezdovou základnu ZZS SČK v Mladé Boleslavi, druhé vozidlo bude využito dle aktuálních potřeb organizace. „Vozidla budou muset být před uvedením do provozu přestavěna pro potřeby zdravotnické záchranné služby a opatřena označeními, které vyžaduje příslušná vyhláška,“ dodává Robert Bezděk.