logo

Záchranáři zasahovali u tragické nehody převozové sanitky a osobního vozidla na Bruntálsku, vyžádala si dva mrtvé a tři vážně zraněné

Moravskoslezský kraj - 24.12.2018

Čtyři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v neděli 23. prosince u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Několik minut po poledni převzalo krajské operační středisko ZZS informaci o střetu sanitního a osobního automobilu v Nových Heřminovech na Bruntálsku. Jednalo se o vozidlo dopravní, nikoliv zdravotnické záchranné služby. Prvotní hlášení hovořilo o pěti zraněných a na místo byly proto vyslány tři pozemní týmy ze stanovišť Bruntál a Krnov, stejně jako vrtulník LZS z Ostravy.

Lékař ZZS musel konstatovat smrt dvou mužů ve věku osmnácti a dvaceti let, kteří zůstali uvnitř havarovaného vozidla. Utrpěli mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem, a záchranáři jim po svém příjezdu již nemohli nijak pomoci.

Sedmdesátiletá žena, jež cestovala coby pacientka v sanitním vozidle, utrpěla vážná poranění a nacházela se ve stavu bezprostředně život ohrožujícím. Po zajištění dýchacích cest, připojení k přístrojem řízené ventilaci a dalších úkonech, ji letečtí záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Její stav se jevil jako kritický.

Jednadvacetiletý muž musel být ošetřen s vážným poraněním hrudníku a dolní končetiny, další postižený ve věku 44 let rovněž s vícečetnými poraněními. Oba pozemní posádky ZZS následně přepravily na urgentní příjem nemocnice v Krnově.

ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK