logo

Ostravské posádky ZZS MSK zasahovaly u dopravní nehody se čtyřmi zraněnými a také u pádu ženy z výšky

Moravskoslezský kraj - 9.1.2019

Ostravské posádky ZZS MSK zasahovaly během noční služby z 8. na 9. ledna u dopravní nehody se čtyřmi zraněnými a také u pádu ženy z výšky. První událost převzali operátoři záchranné služby po půl sedmé večer, druhou pak ve tři hodiny ráno.

K nahlášenému střetu dvou vozidel vyjely dva týmy ZZS. Ošetřit bylo nutno tři muže ve věku 19, 24 a 29 let. Nejmladší z pacientů byl zraněn těžce, a to v oblasti hrudníku a břicha. Další dva utrpěli středně těžká poranění – hrudníku, resp. horní končetiny. U třiadvacetileté ženy zjistil zasahující lékař poranění hlavy a hrudníku. Nejvážněji zraněný byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice, další tři na úrazovou ambulanci Městské nemocnice.

V noci pak spěchali záchranáři k šestapadesátileté ženě, která měla spadnout z okna ve třetím patře. Pacientka zůstala při vědomí, prvotní vyšetření však ukázalo těžké poranění dolní končetiny a vyloučit nebylo možno ani poranění v oblasti pánve. Postižená byla uložena do podtlakové matrace, zajištěna léky a po poskytnuté přednemocniční neodkladné péče transportována na oddělení urgentního příjmu FN Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK