logo

Dva zranění při nehodě na Karvinsku

Moravskoslezský kraj - 27.1.2019

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pátek 25. ledna večer u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Operátoři záchranné služby převzali před půl osmou večer informaci o havárii osobního vozidla v Petřvaldu, které narazilo do sloupu. Na místě byli hlášeni zranění. K zásahu vyslali operátoři dvě pozemní posádky a následně také vrtulník letecké záchranné služby.

Třiadvacetiletý muž zůstal zaklíněn uvnitř automobilu a musel být vyprošťován. Záchranáři jej ještě předtím zajistili krčním límcem a podali inhalačně kyslík. Následné vyšetření ukázalo poranění dolní končetiny a pravděpodobně také pánve. Posádky provedly zafixování vnějších zranění, pacienta zajistily pánevním pásem a uložily do vakuové matrace. Po zajištění dvou žilních vstupů také zahájily podávání léků. Muže si převzala do páče posádka leteckých záchranářů a zajistila jeho šetrný transport do ostravské Fakultní nemocnice.

Ošetřena musela být rovněž o rok mladší žena. Se středně závažným poraněním v oblasti dolní končetiny ji poté pozemní posádka ZZS přepravila na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě.
IMG-20190125-WA0008 IMG-20190125-WA0007 IMG-20190125-WA0005

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK