logo

Sníh komplikoval dopravu na jihu Moravy, miminko tak přišlo na svět v sanitce záchranářů

Jihomoravský kraj - 28.1.2019

Sníh zasypal silnice i chodníky na jižní Moravě. Operační středisko zaznamenalo zvýšený počet výjezdů k dopravním nehodám, ale taky k úrazům, které vznikly po uklouznutí na chodníku. Pokud jde o následky dopravních nehod, ve většině případů šlo naštěstí o lehká zranění. Co se týká úrazů chodců, ošetřili jsme především pohmožděniny, odřeniny či zlomeniny.

Husté sněžení způsobilo problémy i řidičům našich sanitek, jsou sice zvyklí poradit si v každé situaci, ale sjízdnost vozovek dnes byla opravdu špatná. Navíc se místy tvořily dlouhé kolony, které nám zabraňovaly v plynulém průjezdu k našim pacientům.
snih
Kuriózním případem s krásným koncem byla cesta za rodící maminkou u Veverských Knínic, sanitka RLP musela kvůli špatné sjízdnosti nasazovat sněhové řetězy, na místě tak byl první inspektor provozu. Žena začala rodit v osobním autě odstaveném u křižovatky, do nemocnice už dojet nestihla… Náš inspektor provozu jí poskytl tepelný komfort a zatímco monitoroval životní funkce, dorazila lékařská posádka. V sanitce pak zdravotníci pomohli na svět miminku, byl to zdravý kluk. Všichni jsou v pořádku, poradili jsme si navzdory nepřízni počasí. Šťastným rodičům blahopřejeme.

Tiskové oddělení ZZS JMK