logo

Záchranáři zasahovali u požáru ve výškové budově v Ostravě, na místě ošetřili osoby nadýchané kouřem a také vážně popáleného muže

Moravskoslezský kraj - 4.2.2019

Dva týmy zdravotnické záchranné služby vyjížděly v neděli 3. února odpoledne k nahlášenému požáru ve výškové budově v Ostravě. Pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska přijali prvotní informaci o události ve tři čtvrtě na pět a na pomoc byly ihned vyslány dvě posádky ZZS MSK, včetně týmu pro speciální činnosti.

Záchranáři na místě vyšetřili celkem deset osob. Sedm z nich bylo bez zdravotních obtíží, jejich ošetření ani transport do nemocnice nebyl nutný.

Žena a muž, oba středního věku, byli nadýchaní zplodinami hoření. Po ošetření je posádka RZP transportovala na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě.

U sedmačtyřicetiletého muže ukázalo vyšetření lékařkou ZZS těžké popáleniny horních končetin, rovněž i popáleninu končetiny dolní. Tým ZZS zajistil ošetření popálených míst, tepelný komfort a postiženého uvedl do umělého spánku. Po zajištění dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci byl pacient předán do péče popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

ILUSTRAČNÍ FOTO HZS MSK

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK