logo

Vážně zraněný po nárazu automobilu do stromu na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 6.2.2019

Posádky ZZS MSK zasahovaly dnes, ve středu 6. února ráno, u vážné dopravní nehody na Opavsku. Střet osobního automobilu se stromem na silnici mezi obcemi Chabičov a Velká Polom, byl operátorům záchranné služby nahlášen po sedmé hodině. K místu ihned zamířil hlučínský tým rendez-vous, posádka RZP z Dolního Benešova a také ostravští letečtí záchranáři.

Třiatřicetiletý muž, který ve vozidle cestoval, v něm zůstal po nárazu zaklíněn. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života.
IMG-20190206-WA0000
Záchranáři jej ještě v automobilu zajistili krčním límcem a zavedením žilního vstupu. Poté začali postiženého vyprošťovat hasiči. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo poranění hlavy a mozku, vyloučit však nebylo možno ani další zranění. Pacient byl za pomocí páteřní desky uložen do vakuové matrace, zajištěn pánevním pásem a záchranáři zahájili podávání léků. Nutná byla intubace dýchacích cest a převedení muže na přístrojem řízenou ventilaci. Zraněný byl následně šetrně letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice, kde jej posádka vrtulníku předala do péče týmu urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK