logo

Královéhradecká záchranka dostala od automobilky Škoda dva nové vozy Kodiaq

Královehradecký kraj - 21.2.2019

Dva nové vozy darovala společnost ŠKODA AUTO Zdravotnické záchranné službě Královéhradeckého kraje. Sloužit budou v nejbližším okolí výrobních závodů Kvasiny a Vrchlabí, tedy v Rychnově nad Kněžnou a Trutnově. Slavnostní předání se konalo včera za účasti člena představenstva ŠKODA AUTO Bohdana Wojnara, hejtmana Jiřího Štěpána, náměstka pro zdravotnictví Aleše Cabicara, starosty Rychnova nad Kněžnou Jana Skořepy a ředitele rychnovské nemocnice Luboše Mottla.

„Fungující partnerství a těsná spolupráce s největším zaměstnavatelem východočeského regionu je pro nás klíčová při plánování dalšího rozvoje a zajišťování potřeb obyvatel. Velmi oceňuji vstřícný přístup společnosti ŠKODA AUTO v celé řadě oblastí,“ říká hejtman Jiří Štěpán.
DSC_7637
„Společnost ŠKODA AUTO podporuje v souladu se svou strategií společenské odpovědnosti v regionech v okolí svých výrobních závodů také oblast zdravotnictví. Jsme rádi, že můžeme pomoci Královéhradeckému kraji v zajištění kvalitní a funkční zdravotní péče. Města v tomto kraji jsou pro nás klíčovými partnery již řadu let,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů.

Obě nová SUV ŠKODA KODIAQ ve službách Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje mají výkonný turbo diesel 2,0 l/140 kW, 7stupňovou automatickou převodovkou a pohon všech kol. Jeden vůz bude sloužit na Rychnovsku, druhý je pak určen pro Trutnov. Oba tedy budou působit v nejbližším okolí výrobních závodů ŠKODA.

Zdravotnickému nadačnímu fondu města Rychnov nad Kněžnou navíc automobilka poskytne finanční dar ve výši 1 000 000 Kč, který bude využit pro potřeby rychnovské nemocnice. Nejen o jejím dalším rozvoji se následně diskutovalo u kulatého stolu v kvasinském závodě ŠKODA AUTO.