logo

Rakouská návštěva u jihomoravské záchranky, péče o zdraví nemá hranice

Jihomoravský kraj - 27.2.2019

Jihomoravskou záchranku navštívil Siegfried Weinert z Notruf 144 Niederösterreich, dolnorakouské záchranné služby. Cílem jeho návštěvy bylo projednání vzájemné přeshraniční spolupráce. Ta byla hodnocena velmi kladně a zároveň se diskutovala případná další zlepšení do budoucna.

„Zabývali jsme se konkrétními věcmi, jako je například přenos informací mezi jednotlivými operačními středisky. Probrali jsme podrobně konkrétní případy z poslední doby a budeme nadále ve vzájemném kontaktu. Následovat bude výměnná stáž našich operátorů a operátorek v centrále Notruf v St. Pöltenu. Věříme, že společným úsilím se bude přeshraniční spolupráce nadále rozvíjet nejen k naší oboustranné spokojenosti, ale hlavně ke spokojenosti pacientů obou států,“ vysvětluje ředitelka ZZS JmK Hana Albrechtová.

O dobře fungující přeshraniční spolupráci svědčí například nedávný zásah našich posádek v Hevlíně, kdy došlo k bezvědomí ženy rakouské národnosti. O pacientku jsme se postarali a poté ji předali do péče rakouských kolegů.

Přeshraniční spolupráce se stále vyvíjí, péče o zdraví nemá hranice.

Tiskové oddělení ZZS JMK