logo

Záchranáři zasahovali krátce po sobě u dvou nehod ve Štramberku

Moravskoslezský kraj - 27.3.2019

Posádky ZZS MSK zasahovaly v pondělí 25. března bezprostředně po sobě u dvou dopravních nehod, které se odehrály jen několik kilometrů od sebe v katastru města Štramberk na Novojičínsku. Na místech událostí zasahovaly dvě pozemní posádky záchranné služby, a také letečtí záchranáři.

Nejprve osm minut před devátou ráno přijali operátoři ZZS informaci o střetu automobilu s chodcem. Ošetřit bylo nutno osmdesátiletou ženu, která po kolizi utrpěla poranění hlavy a dolní končetiny. Zůstala při vědomí a v době zásahu byla mimo přímé ohrožení života. Posádka RZP ji následně předala na úrazové ambulanci novojičínské nemocnice.

Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, následně stejné vozidlo, které se účastnilo první nehody, od níž pokračovalo dále v jízdě, havarovalo. Jen o několik minut později narazilo do stromu. Jednaosmdesátiletý muž, který v automobilu cestoval, nejevil po vyproštění žádné známky života. Nepřímou srdeční masáž u něj zahájili hasiči, v rozšířené resuscitaci následně pokračovali záchranáři, včetně posádky LZS. Snaha obnovit krevní oběh pacienta však byla marná a lékař musel konstatovat jeho smrt.

Okolnosti události nasvědčují možnosti, že u řidiče vozidla mohlo dojít k náhlé zdravotní indispozici, způsobení dopravní nehody a následnému selhání základních životních funkcí.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK