logo

Poděkování za zásah u srážky trolejbusu a tramvaje v Brně všem, co se na něm podíleli

Jihomoravský kraj - 3.4.2019

U pondělní srážky tramvaje a trolejbusu, ke které došlo v centru Brna, zasahovali nejen naši záchranáři, ale i další složky Integrovaného záchranného systému. Ještě jednou děkujeme za bezchybnou spolupráci hasičům a policistům, ale také brněnským strážníkům.

Rádi bychom dnes přidali poděkování brněnským nemocnicím za bezproblémový příjem pacientů, jednalo se o Úrazovou nemocnici, Vojenskou nemocnici, Fakultní nemocnici Brno včetně Dětské nemocnice, Fakultní nemocnici u svaté Anny, Kliniku SurGal a Nemocnici Milosrdných bratří. Děkujeme i Dopravní zdravotní službě, která vyslala na základě požadavku ze strany operátorů na pomoc čtyři vozidla. A dík patří i Dopravnímu podniku města Brna za rychlé vyslání evakuačního autobusu, který do zdravotnických zařízení transportoval pacienty s lehčími poraněními.

Nesmíme zapomenout ani na zaměstnance Českého červeného kříže Brno, kteří sídlí právě u místa, kde se nehoda odehrála. Patřili k prvním, kdo se na místě snažili pomoci…

„Chtěla bych všem velmi poděkovat. Včerejší zásah hodnotím jako výborně zvládnutý, o 40 pacientů bylo postaráno za jednu hodinu a třicet pět minut. To je opravdu čas, na který můžeme být všichni pyšní. Je smutnou součástí života, že se takovéto události stávají, ale když už se stanou, je skvělé vědět, že jsme schopni se společně o zraněné postarat na tak vysoké úrovni, s takovým nasazením a v tak krátkém časovém úseku,“ hodnotí včerejší mimořádnou událost ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová.


Srážka trolejbusu a tramvaje, ošetřili jsme 40 zraněných

Mimořádná událost II. stupně se v pondělí odehrála v centru města Brna. Kolize dvou prostředků hromadné městské dopravy si vyžádala celkem 40 zraněných, z toho 13 těžce a středně těžce. Operátoři vyslali na místo celkem 7 posádek, ale aktivovali také vozy dopravní zdravotní služby. Celou událost se našim posádkám podařilo zvládnout přibližně za hodinu a půl od nahlášení. Operátoři informovali brněnské nemocnice o vyšším počtu zraněných, a tak byli pacienti přijímáni bez problémů. Je třeba říct, že zdravotníci odvedli skvěle svoji práci, za významnou pomoc děkujeme také hasičům i policistům, spolupráce mezi složkami integrovaného záchranného systému zafungovala tak, jak měla. Byl to pro všechny náročný den. Zraněným přejeme brzké zotavení…


Tiskové oddělení ZZS JMK