logo

Záchranáři ve Vodňanech se přestěhují do nového zázemí

Jihočeský kraj - 9.4.2019

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje dne 5. 4. 2019 převzala nové zázemí pro výjezdovou základnu ve Vodňanech. Rekonstrukci nových prostor v budově polikliniky pro potřeby záchranné služby realizovalo a financovalo město Vodňany.

Slavnostního předání proběhlo v pátek dopoledne v budově polikliniky za přítomnosti starosty města Vodňany Milana Němečka, ředitele ZZS JčK MUDr. Marka Slabého, zástupců města Vodňany Václava Heřmana a Ing. Šárky Růžičkové, vedoucí lékařky MUDr. Zuzany Hornychové a dalších vážených hostů.

Záchranáři doposud sídlili v jiné části budovy, a to hned na několika patrech. Toto uspořádání bylo z provozních důvodů velmi nepraktické. Díky výborné spolupráci s městem Vodňany se podařilo vyčlenit nové prostory a zrekonstruovat tak, aby plně vyhovovaly požadavkům na provoz ZZS a platné legislativě. V dohledné době se tak budou moci záchranáři přestěhovat do nového kvalitního zázemí se samostatným vchodem.

Vedoucí odboru správy majetku a investic Ing. Šárka Růžičková uvedla, že se jedná o první etapu rekonstrukce. V druhé části by měla proběhnout přestavba garáží a přilehlého dvora. ZZS Vodňany zde bude mít garážové stání pro výjezdovou sanitku a tím se završí sjednocení zázemí výjezdové základny.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje