logo

Tragická nehoda v Karviné, při střetu tří automobilů zemřela jedna osoba, další tři utrpěly vážná zranění

Moravskoslezský kraj - 1.6.2019

Čtyři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 1. června ráno, u tragické dopravní nehody v Karviné. Několik minut po páté hodině byl operátorům ZZS nahlášen střet tří vozidel s více zraněnými. Na pomoc byly vyslány tři pozemní posádky (dvě z Karviné a jedna z Orlové), stejně jako vrtulník LZS z Ostravy. Postiženým pomáhali tři lékaři.

Jeden z účastníků nehody utrpěl poranění neslučitelná se životem a lékaři u něj museli konstatovat smrt.
Pětačtyřicetiletý muž byl po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil mnohočetná vážná zranění. Musel být zaintubován a připojen k přístrojem řízené ventilaci. Žena stejného věku musela být vyproštěna z havarovaného vozidla hasiči. Utrpěla poranění hrudníku a končetin. Byla zajištěna krčním límcem a za pomocí vyprošťovacího rámu uložena do vakuové matrace. Osmatřicetiletý muž byl ošetřován s poraněním hlavy, břicha a končetin. Rovněž jeho stav byl život přímo ohrožující a musel být převeden na umělou plicní ventilaci.
20190601_064951~2
Všichni tři vážně zranění byli posádkami ZZS po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportováni na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. První dva pacienti pozemní cestou, mladší z mužů pak leteckými záchranáři.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK