logo

Poděkování pro ZZS Plzeňského kraje: V Čechách funguje záchranka jako ve filmu!

Plzeňský kraj - 26.6.2019

Velmi srdečné poděkování obdrželi krajští zdravotničtí záchranáři z Německa od pana Michaela Mertla, kterého ošetřovali ve čtvrtek 20. června po pádu z výšky.

Pan Mertl z Regenu v něm doslova mimo jiné píše: „Po zavolání ZZS PK se další děj odehrával, promiňte mi ten výraz, „ jako ve filmu“. Rychlá pomoc a profesionalita Vašich pracovniků ohromila všechny přítomné. Mysleli jsme si, že snimky z TV jsou vždy jen dobře natočené. Nyní jsme se ale mohli v realitě přesvědčit o opaku! Celý záchranářský tým pracoval na jedničku a koordinace s leteckou pomocí při mém transportu do Plzně rovněž působila velice profesionálně.

Díky všem pracovníkům záchranné služby jsem byl velice rychle stabilizován a převezen do plzeňské Fakultní nemocnice, kde probíhala další vyšetření. Nastěstí se diagnosa vnitřního krvácení nepotvrdila a já byl 22.06. z nemocnice propuštěn do domacího léčení. Po návratu domů jsem se rozhodl, že práce vašeho týmu by neměla zůstat bez ohlasu. Díky moc, Thank`s, Danke, Merci, Gracia…“

Krajští zdravotničtí záchranáři jsou milým ohlasem velmi potěšení, zejména pokud uspěli i v konfrontaci s pro nás vzorným německým zdravotnictvím… Děkovný dopis dokazuje, na jak vysoké úrovni je v Čechách zdravotnická záchranná služba, ač jsou její týmy mnohdy našimi občany nedoceněné.

Ohlas zaznamenal i Plzeňský deník v dnešní tištěné i internetové podobě: https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/zachranili-ho-a-nadchli-svoji-profesionalitou-20190625.html?fbclid=IwAR2H2WjQqUxcd0hmZCje885PAO5wrylL_yGvUPqoY7YKmu0TFczqt7JoYrM

Michaele, vřelý dík za Vaše slova, kterých si nesmírně vážíme! Přejeme hodně štěstí a brzké uzdravení.

mm

Text: Vítězslav Sladký, ZZS PK

Foto: Z rodinného alba M. Mertla