logo

Úmrtí mladého muže na Břeclavsku, snaha o jeho záchranu ze závalu trvala tři dny

Jihomoravský kraj - 6.8.2019

K tragické události, kdy při čistění hluboké studny zavalila zemina mladého muže, byli o víkendu přivoláni také jihomoravští záchranáři. Operátoři vyslali do Velkých Pavlovic v sobotu po poledni nejbližší pozemní lékařskou posádku a leteckou záchrannou službu. Vrtulník byl ale následně odvolán, protože na místě bylo jasné, že pacientovi v danou chvíli nemůžou naši zdravotníci nijak pomoci.

Muž totiž zůstal pod zeminou uvězněný a kvůli nebezpečným podmínkám bylo velmi náročné jej vyprostit. Nebyl možný ani vizuální ani zvukový kontakt ze zavaleným mužem. Později tedy odjela i pozemní posádka a na místě působila naše psychologická interventka, která se snažila poskytnout podporu rodině.

Pacienta se v sobotu, neděli i po celé pondělí snažili vyprostit hasiči, společně s báňskými záchranáři. Postupně se však zmenšovala naděje, která byla od počátku velmi malá, že se podaří najít mladého muže živého. Prakticky po celou dobu vyprošťovacích prací byl na místě přítomen náš inspektor provozu, v případě, že by byl pacient nalezen a také v případě, že by bylo třeba poskytnout první pomoc členům zasahujících složek.

Tělo mladého muže bylo nalezeno včera v odpoledních hodinách, na místo přijel náš lékař, který konstatoval smrt.

Případem se nadále zabývají policisté, kteří budou zjišťovat okolnosti celého případu.

Tiskové oddělení ZZS JMK