logo

Z pohledu záchranářů byla letos mimořádně klidná brněnská Velká cena silničních motocyklů, za její hladký průběh velký dík patří rovněž policistům

Jihomoravský kraj - 6.8.2019

Jako překvapivě klidnou hodnotí naše posádky v terénu letošní Velkou cenu silničních motocyklů. Velkou pochvalu si zaslouží naši kolegové policisté. Policie ČR odvedla perfektní práci co se týče organizace dopravy a preventivní činnostii, díky čemuž se podařilo minimalizovat počet dopravních nehod a konfliktních situací.

Během sobotního dne jsme ve stanu pro mimořádné události jsme ošetřili 2 pacienty a posádka RZP vyjela k dalším dvěma lehce zraněným. V jednom případě vyjížděli naši záchranáři jako výpomoc a nejbližší prostředek k akutnímu zásahu mimo okruh a jeho blízké okolí. Nedělní den byl ještě klidnější, ve stanu byl ošetřený jeden pacient. Při odjezdu diváků pak došlo k nehodě motorkáře, který utrpěl zranění hlavy.

Na letošní Moto GP jsme se dlouho připravovali. Poprvé jsme měli u hlavní brány k dispozici stan pro mimořádné události, jehož polovina byla zbudována jako ambulance. Stan měl neustálé zdravotnické zajištění. Jako každý rok jsme posilovali také naše posádky v denní i noční směně. Přímo ve štábu byl náš inspektor provozu. Připraveni jsme byli i na případ vzniku události s vyšším počtem osob postižených na zdraví.

img-20190804-wa0005 img_20190803_170112_002_0 img-20190804-wa0004

Tiskové oddělení ZZS JMK