logo

Při nehodě dvou dodávek na Chrudimsku bylo zraněno šest lidí, na místě spolupracovaly krajské záchranky a také posádky převozových sanitek

Pardubický kraj - 7.8.2019

Krátce před devátou hodinou dopolední 6.8. byla na Zdravotnické operační středisko ZZS Pardubického kraje nahlášena dopravní nehoda dvou dodávek na hlavní komunikaci nedaleko obce Medlešice na Chrudimsku.

Po vyhodnocení události na místo okamžitě vyrazilo celkem šest posádek Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje včetně dvou lékařů, letecká záchranná služba Hradec Králové a po žádosti o výpomoc i dva vozy dopravní zdravotní služby Chrudim.

Na místě bylo zraněno celkem šest osob, z toho jedna osoba svým velmi vážným zraněním podlehla na místě, další osoby musely být po ošetření a zajištění s velmi vážnými zraněními přepraveny do traumacentra FN HK. Zbylé dvě osoby byly s lehčími zraněními transportovány do Chrudimské a Pardubické nemocnice.

Jménem Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje bychom také rádi poděkovali projíždějícím řidičům kteří pohotově a nezjištně pomáhali zraněným již před příjezdem posádek.

ZZS Pardubického kraje