logo

ZZS JMK: Náš Zdeněk brzy oslaví 45 roků, byli jsme mu popřát

Jihomoravský kraj - 9.8.2019

Záchranář Zdeněk Mikula, který je po cévní mozkové příhodě, slaví 45. narozeniny. Od chvíle, kdy onemocněl, uplynuly skoro dva roky a s radostí oznamujeme, že náš kolega udělal za tu dobu obrovský pokrok. Je totiž velmi statečný, pracovitý a … nevzdává se.

Největší oporou jsou mu jeho blízcí, kteří s radostí a láskou sledují všechny jeho úspěchy, a že nejsou malé. Zdeněk už dávno neleží, ale sedí na vozíku. Začal hýbat rukama a procvičuje už i pohyby nohou. Může přijímat prakticky jakoukoliv stravu, včetně své milované svíčkové a zákusků. Lékaři ho chválí a dávají za vzor ostatním pacientům. Také my, jeho kolegové, se snažíme pomáhat ze všech sil, opakovaně sháníme a shromažďujeme finanční prostředky na nákladné rehabilitace, které přinášejí viditelné výsledky. Touto cestou děkujeme vám všem, kteří jste už našemu kolegovi přispěli. Jsme moc vděční.
1_170
„Přivezli jsme mu dnes dárek, velkou červenou krabici plnou překvapení. Byla v ní například záchranářská mikina, ale taky video, ve kterém Zdeňkovi popřáli nejen jeho kolegové, ale i známé osobnosti. Herci, zpěváci či sportovci. Chtěli jsme, aby Zdeněk věděl, že na něho všichni myslíme a že ho v tom nenecháme. Podpora od kolegů se přenesla prakticky do celé republiky, fandí a pomáhá i široká veřejnost, včetně slavných osobností. Všem, kteří nám pomáhali s přípravou tohoto dárku, moc děkuji. Byl to dnes dojemný okamžik a pro mě osobně byla největší radost vidět oslavencův šťastný úsměv,“ říká Hana Albrechtová, ředitelka jihomoravské záchranky.
2_143
Zdeněk se krůček za krůčkem vrací do normálního života, bojuje jako lev, ale má před sebou ještě dlouhou cestu. Na podzim ho čeká další ze série rehabilitací, měl by se zase pomalu začít učit mluvit, držme mu všichni společně pěsti. Pomoct mu můžete i tím, že mu pošlete příspěvek na terapii. Číslo našeho transparentního účtu je 5593934329/0800. K platbě připište, že je částka určena Zdeňkovi. Předem děkujeme.

Tiskové oddělení ZZS JMK