logo

ZZS JMK: Děkujeme všem za dosavadní pomoc pro Zdeňka, pomáháme dál…

Jihomoravský kraj - 24.8.2019

První veřejnou sbírku pro našeho kolegu záchranáře jsme zřídili, abychom získali peníze na pořízení kompenzačních pomůcek a dalších prostředků pro zkvalitnění jeho života. Zdeněk Mikula byl totiž po té, co jej postihla cévní mozková příhoda, zcela ochrnutý.

Veřejná sbírka byla povolena Krajským úřadem Jihomoravského kraje, odborem správním a Krajským živnostenským úřadem, č.j. JMK/4748/2018 dne 10. 1. 2018. Transparentní účet, kam měly chodit peníze od dárců, byl zřízen u bankovního ústavu Fio banka, a.s.

Sbírka byla zahájena 13. 1. 2018 a ke dni 30. 6. 2018 byla ukončena. Peníze zasílali Zdeňkovi kolegové ze Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, ale také široká veřejnost, kterou jsme oslovili s prosbou o podporu pro našeho záchranáře. Všem, kteří pomohli, touto cestou upřímně děkujeme.

Na transparentním účtu se podařilo do 30. 6. 2018 postupně vybrat od nejrůznějších dárců celkem 683 454,59 Kč. Za tyto peníze, které byly až na 100,59 Kč zcela vyčerpány, se postupně pořídil speciální počítač, který lze ovládat očima, kompenzační pomůcky, speciální vozík a šest léčebných a rehabilitačních programů. Právě tyto rehabilitace napomohly k tomu, že se stav Zdeňka Mikuly výrazně zlepšil, zásadní podíl má také jeho úžasná vůle vrátit se co nejdříve do normálního života. Velmi mu pomáhají jeho nejbližší, rodina a přátelé. Touto sbírkou však naše snaha pomoct nekončí. Pokračujeme proto prostřednictvím nové sbírky v získávání dalších finančních prostředků pro našeho kolegu tak, aby nedošlo k přerušení rehabilitací, které mu výrazně pomáhají v návratu do běžného života.

Tiskové oddělení ZZS JMK