logo

Pardubičtí záchranáři a městští policisté hráli hokej pro Elišku

Pardubický kraj - 25.8.2019

Ledová plocha pardubické ČSOB pojišťovna arény byla v sobotu dějištěm benefičního utkání v ledním hokeji na pomoc Elišce Novotné. Eliška je pětiletá holčička z Pardubic, která se narodila se vzácným genetickým onemocněním  – Rettův syndrom s mutací CDKL5 genu. To, co zlepšuje Elišky stav, jsou rehabilitace, ale ty jsou velmi nákladné a rodina je musí hradit ze svého.

Městská policie Pardubice a Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, ačkoliv na ledě stály proti sobě, bojovaly za jedno, za výtěžek pro Elišku. Díky nim i divákům, kteří přišli malou bojovnici podpořit, jsme nakonec vybrali 40 624 Kč a dalších 10 000 Kč bylo připsáno od dárce na transparentní účet 2001142763/2010. Kromě šeku strážníci rodičům předali i dárky pro jejich syny, kteří hrají hokejbal. Od HC Dynamo Pardubice to byly dva hokejové dresy a Roman Drášil z Maximum s.r.o. věnoval dvě zbrusu nové hokejky.

V barvách městské policie na led nastoupil i vrchní velitel strážníků – primátor města Pardubic Martin Charvát, dále tajemník Magistrátu města Pardubic Michal Zitko a někdejší šéf policejního ředitelství Pardubického kraje a současný policejní prezident Jan Švejdar. I přes tyto velké posily, které se s chutí zúčastnily utkání, ale strážníci nakonec podlehli záchrance 6:9. Výsledek ale nebyl tím, co rozhodovalo o úspěchu akce. Důležité bylo spojení týmů i sil pro dobrou věc. K akci se například připojili i strážníci z města Hodonín, kteří mezi sebou vybrali 5 500 Kč.

Městská policie Pardubice také děkuje partnerům celé akce, bez jejichž pomoci by byla realizace velmi obtížná: Město Pardubice, Rozvojový fond města Pardubic a.s., ČSOB Pojišťovna Aréna, Pardubice živě, Autocentrum Barth, Tiskárna Ara, M- Gate – MUDr. Jan Tišer, Sklenářství Kudrnáč, Taxi Pospíšil a Ateliér Karlín. Samozřejmě velké díky patří i záchranářům a strážníkům, nejvíce však autorům myšlenky strážníkům Miloslavu Jiráskovi a Aleši Vosáhlovi a Petru Lichému z Pardubice živě.

Děkujeme všem, kteří vytvořili při utkání úžasnou atmosféru, a budeme se těšit za rok zase.


Eliška je pětiletá holčička z Pardubic s vrozenou a vzácnou těžkou formou autismu – Rettovým syndromem s mutací CDKL5 genu. Pomoci však není nikdy dost. Pro všechny lidi dobré vůle připomínáme webové stránky www.nadejeproelisku.cz, kde je nejen Elišky příběh, ale i číslo transparentního účtu, na který je možné přispívat a podpořit Elišku v dalších pokrocích.Vše o Elišce se dozvíte i na jejím facebooku


Bc. Jiří Sejkora
Preventivní a informační služba
Městská policie Pardubice

ZZS Pardubického kraje