logo

Erika Pánová se po pětadvaceti letech loučí se záchranáři

Plzeňský kraj - 27.8.2019

Patří k nestorům plzeňské záchranky. Erika Pánová nastoupila na tehdejší Územní středisko záchranné služby v Plzni jako výjezdová sestra 1. srpna 1994.

Pracovala ve výjezdových skupinách RV (dříve ve složení lékař – zdravotní sestra – řidič), RLP i RZP. Hned od 1. února následujícího roku zastávala funkci staniční sestry. Po devíti letech práce v terénu přešla Erika Pánová na pozici odborného referenta pro zdravotnictví. Zanedlouho dostala na starost také zásoby potřeb pro případ hromadného neštěstí a doplňování tehdy prvního vozidla pro tyto účely, kterým byl Peugeot J5 Long. Další změna přišla v roce 2014, kdy se Erika stala referentkou zdravotní péče včetně veřejného zdravotního pojištění. V posledních letech její kontrolou prošla většina ze sedmdesáti tisíc výjezdů, které plzeňští krajští zdravotničtí záchranáři nyní ročně realizují.

Erika_2 Erika_1

27. 8. 2019 se vedení i kolegové s Erikou Pánovou rozloučili a poděkovali jí za dlouholetou spolupráci. Přejeme hodně štěstí a spokojenosti do dalších let.

Text: Vítězslav Sladký

Foto: Martin Brejcha