logo

Vážně zraněná žena po pádu ze třetího patra domu na Karvinsku

Moravskoslezský kraj - 30.8.2019

U dalšího pádu z výšky s vážnými následky museli v noci ze středy na čtvrtek zasahovat záchranáři ZZS MSK na Karvinsku. Krátce před středeční (28.8.) půlnocí byla pracovníkům krajského zdravotnického operačního střediska nahlášena událost z Bohumína.

Podle prvotních informací sdělených na tísňovou linku, měla ze třetího patra domu spadnout žena. Na místo ihned vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to z bohumínské základny ZZS MSK. Z Orlové vyjel na pomoc tým rendez-vous s lékařem. První záchranáři byli u postižené čtyři minuty poté, co obdrželi výzvu k zásahu.

Dvaasedmdesátiletá žena byla po pádu při vědomí a se zasahujícími záchranáři v kontaktu. Prvotní lékařské vyšetření odhalilo těžká poranění obou dolních končetin, vyloučit nebylo možno ani poranění pánve. Pacientka byla uložena do podtlakové matrace, zajištěna krčním límcem. Týmy ZZS zahájily nitrožilní podávání potřebných léků a infusních roztoků. Po přípravě k transportu byla žena přepravena za stálé monitorace základních životních funkcí do ostravské Fakultní nemocnice a předána do péče týmu tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK