logo

Perfektní balíček z brněnských Židenic

Jihomoravský kraj - 16.9.2019

Ve čtvrtek ráno vyslali naši operátoři do brněnských Židenic dva zdravotnické týmy, lékaře v setkávacím systému a záchranářskou posádku. Bylo třeba pomoci mladé ženě, která začínala rodit.

„Jednalo se o překotný porod, když jsme přijeli na místo, bylo jasné, že rodičku už raději ponecháme rodit u ní doma, na přejezd do porodnice nebyl čas. Bylo to docela rychlé, maminka skvěle spolupracovala a byla velmi statečná. Za pár minut se narodil zdravý kluk,“ říká záchranář Radim Daněk, který spolu s kolegy pomáhal miminku na svět. Zdravotníci novorozenci i mamince poskytli přednemocniční péči a oba pak převezli do porodnice.
miminkooo
„Miminko bylo vzorně ošetřeno a zabaleno v perfektním balíčku. Malý William je v pořádku, váží 3030 g, měří 50 cm a má se k světu,“ usmívá se lékař z Nemocnice Milosrdných bratří Dan Wechsler, který dítě přijímal.

„Chtěla bych pochválit obě posádky a moc jim poděkovat, byli všichni moc milí a zkrátka úžasní,“ říká spokojená maminka, která to vše zvládla také úžasně. Moc jí gratulujeme a chlapečkovi přejeme do života jen to nejlepší, hlavně hodně zdraví…

Tiskové oddělení ZZS JMK