logo

Úspěch českého týmu v mezinárodní resuscitační soutěži

Královehradecký krajSvět - 24.9.2019

Ve Slovinské Lublani v sobotu skončil mezinárodní kongres Evropské resuscitační rady. Součástí jeho programu je každoročně také mezinárodní soutěž týmů v provádění rozšířené neodkladné resuscitace. Českou republiku tradičně reprezentuje tým, který nominuje Česká resuscitační rada ze zdravotníků záchranných služeb, urgentních příjmů nebo nemocnic z celé země.

Letošní výběr tvořili zástupci zdravotnických záchranných služeb Královéhradeckého, Jihomoravského a Libereckého kraje a Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem. V konkurenci více než dvou desítek reprezentačních výběrů se naši zástupci rozhodně neztratili a s přehledem postoupili do tříčlenného finále. V něm se utkali s výběrem Malty a Dánska. Ve skvělých výkonech češi pokračovali i v závěrečných úkolech a nakonec obsadili skvělé druhé místo, těsně za vítěznou Maltou.
c8867217b2d4e192e156c7e4ccf0dc60
ZZS KHK zastupovali Mgr. Jana Kaššová a David Skrbek, DiS. Děkujeme jim za skvělou reprezentaci ZZS KHK a spolu s ostatními členy týmu i za propagaci systému přednemocničná péče i výuky neodkladné resuscitace v České republice.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK