logo

Policisté na Tachovsku havarovali při pronásledování jiného vozidla, zraněného řidiče služebního vozu transportoval do nemocnice vrtulník

Plzeňský kraj - 3.10.2019

Při pronásledování řidiče, který nereagoval na znamení dané k zastavení vozidla ani na výstražné a zvukové zařízení, se policejní vůz střetl s traktorem. Ujíždějící řidič byl následně zadržen v Horšovském Týně.

Ve čtvrtek dopoledne hlídka borských policistů zaregistrovala osobní vozidlo BMW, jehož řidič projížděl obcí Bor vysokou rychlostí. Hlídka se služebním vozidlem se proto otočila a vůz BMW za pomoci světelného signálu „STOP“ chtěla zastavit. Řidič však na znamení dané k zastavení ani na výstražné a zvukové zařízení, které mělo služební vozidlo v činnosti, nereagoval a vysokou rychlostí ujížděl ve směru na Stříbro. Za obcí Holostřevy došlo ke střetu služebního vozidla a traktoru, který jel ve směru na Stříbro a začal odbočovat vlevo mimo komunikaci. Po střetu byl z místa záchrannou službou převezen řidič traktoru a kolegyně ze služebního vozidla. Kolega – řidič služebního auta – byl letecky transportován do nemocnice. Požití alkoholu bylo vyloučeno provedenými dechovými zkouškami. Auto BMW bylo v rámci vyhlášeného opatření k zastavení tohoto vozidla vypátráno v Horšovském Týně.

3 4 5 6

por. Bc. Dagmar Jiroušková