logo

Projekt, který vrací výuku první pomoci do osnov základních škol, představen delegaci jihokorejských hasičů

Hlavní město PrahaÚstecký kraj - 3.10.2019

V úterý 24. září navštívila delegace profesionálních hasičů z Jižní Koreje v rámci dvoudenní oficiální výpravy do České republiky Základní školu Tusarova v Praze. Zde mohli naživo zhlédnout výuku projektu Hasiči pro školy.

ZCJFHWKAK dispozici jim byli celý autorský tým tohoto doposud velmi úspěšného projektu. Vzniká od roku 2016 v úzké spolupráci mezi Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje a Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Podílí se na něm značnou měrou i Zdravotnické záchranná služba Ústeckého kraje. Ústecký kraj tento projekt podporuje částkou dva miliony korun v rozmezí čtyř let. „Je pro nás nesmírnou ctí, že si Korejci v rámci výpravy za poznáním systému prevence a výchovy obyvatelstva vybrali právě představení našeho projektu.“ uvedla por. Ing. Iva Karafiátová, která projekt za HZS Ústeckého kraje vede.

Výukovou hodinu laické resuscitace připravila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, která se autorsky spolupodílí na tomto projektu. Prokop Voleník, autor této hodiny představil ZZS Ústeckého kraje a provázel delegaci při výuce žáků. „Věřím, že se díky tomuto projektu vrací výuka první pomoci do osnov a lavic základních škol,“ uvedl Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZSÚK a spoluautor projektu.

Pedagogové ve všech školách v ČR tak budou mít po jeho dokončení v ruce ucelený komplexní materiál k výuce problematik Ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí. Projekt je dostupný zdarma prostřednictvím stránek projektu www.hasiciproskoly.cz