logo

VIDEO: Při hromadné nehodě na dálnici D1 jeden člověk zemřel a 11 dalších bylo zraněno

Středočeský kraj - 14.10.2019

V neděli 13. října v 19.24 h přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o hromadné nehodě na dálnici D1 v prostoru křižovatky Psáře na 49. kilometru ve směru do Brna. Operační středisko k události postupně vyslalo čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Současně vyjely i posádky záchranné služby a z Prahy – Ruzyně vzlétl vrtulník LZS a také policejní helikoptéra.

Na místě po příjezdu složek IZS zjištěno, že jde o nehodu cisterny, která se převrátila přes oba jízdní pruhy, a pěti osobních vozidel. Cisterna převážela palmový olej a po kolizi začala hořet, požár následně zasáhl i pět havarovaných aut. V jednom z nich byla nalezena osoba bez známek života. Zdravotnická záchranná služba na místě ošetřila dalších 11 lidí, z nichž někteří byli převezeni do nemocnice (2x středně těžké zranění, 8x lehké zranění a 1x preventivní převoz dítěte k vyšetření do ZZ).

Beze jména

Při řízení dopravy na dálničním sjezdu o několik km před touto tragickou nehodou došlo bohužel k další havárii, při které byl zřejmě nepozorným řidičem sražen a vážně zraněn policista při regulaci dopravy. Ten byl ošetřen na místě kolemjedoucím záchranářem mimo službu a následně si ho do své péče převzala posádka pražské LZS, která ho transportovala do střešovické ÚVN. Při události byl zraněn rovněž i člověk z osobního automobilu, který nehodu způsobil. Jak k nehodě došlo, se podívejte na videu:

Požár se podařilo půl hodiny po oznámení události lokalizovat a za další půlhodinu zlikvidovat. V další fázi zásahu se jednotky soustředily na zastavení úniku přepravované látky z cisterny. Vzhledem k částečnému úniku do kanalizace byl na místo povolán i zástupce odboru životního prostředí z Vlašimi. Na nezbytně nutnou dobu byl provoz na dálnici mezi křižovatkami na 34. a 56. kilometru zastaven v obou směrech.

Foto, info, video: HZS SČK, ŘSD