logo

Smrtelná nehoda na Frýdecko-Místecku

Moravskoslezský kraj - 22.10.2019

Čtyři týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 18. října ráno u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před šestou hodinou byl na tísňové lince nahlášen střet dvou osobních automobilů v obci Dobrá. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky ze základen Frýdek-Místek a Nošovice, z Ostravy vzlétl k zásahu vrtulník LZS.

Záchranáři ošetřovali čtyři osoby, které ve vozidlech cestovaly:
Třiadvacetiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn a nejevil známky života. Po vyproštění u něj tým ZZS zahájil resuscitaci. Záchranáři použili přístroj zajišťující nepřímou srdeční masáž, zajistili postiženému dýchací cesty a pro podávání léků vstup do kostní dřeně. Jejich úsilí však bylo marné, muž na místě podlehl svým zraněním.
Pětapadesátiletý muž utrpěl vážná zranění horních i dolních končetin, jeho stav se jevil jako život ohrožující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl vrtulníkem LZS transportován do ostravské Fakultní nemocnice.
Další dva účastníci nehody ve věku čtyřiadvaceti a osmnácti let byli zraněni lehce a po ošetření je pozemní posádky předaly do další péče zdravotníkům úrazové ambulance frýdeckomístecké nemocnice.

P_20191018_062804 - kopie IMG-20191018-WA0003

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK