logo

Metodické cvičení vysočinských záchranářů, tentokrát pod názvem „Kletečná 2019“

Kraj Vysočina - 30.10.2019

Počátkem října se konal již šestý ročník Metodického cvičení zdravotnických záchranářů, tentokrát pod názvem „Kletečná 2019“, které organizovala výjezdová oblast Pelhřimov. Toto cvičení mělo za úkol prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti potřebné k řešení náročných úkolů.

Metodického cvičení se zúčastnilo celkem 5 tříčlenných výjezdových skupin RZP z jednotlivých výjezdových oblastí organizace. Soutěžící záchranáře prověřilo celkem 5 scénářů (Cirkulárka, Porod, Ordinace, Věž, Nebezpečná nákaza), které simulovaly události, jež mohou reálně nastat. V odpoledních hodinách proběhl workshop k problematice řešení mimořádných událostí s větším počtem zraněných, na kterém bylo procvičeno třídění většího počtu zraněných, včetně správného vyplnění třídících a identifikačních karet a jejich následný odsun do nemocnic.

Je potřeba poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci cvičení a také soutěžícím za jejich předvedené výkony. Tentokrát byl vítězný pohár předán výjezdové skupině z oblasti Nové Město na Moravě. Blahopřejeme.

kltnn1v kltnn2v kltnn3v