logo

Křest charitativního kalendáře jihomoravské záchranky pro rok 2020

Jihomoravský kraj - 15.11.2019

Doufáme, že se náš nástěnný kalendář bude líbit. Tentokrát jsme fotili společně s herci a herečkami Městského divadla Brno, snažili jsme se propojit jednotlivá představení s ukázkami naší činnosti.

Například hra Romeo a Julie je propojena s AED. Romeo tedy zachraňuje Julii za pomoci automatizovaného externího defibrilátoru a naše lékařská posádka mu přichází na pomoc. Na fotografii, kde jsou fotbalisté z Klapzubovy jedenáctky, zase naše záchranářská posádka ošetřuje zraněného hráče. Na fotce, kde je kapitán lodi Titanic, představujeme náš vozík pro mimořádnou událost s hromadným postižením osob… Kalendář je hravý a barevný, práce našich zdravotníků je náročná, proto jsme tuto tematiku chtěli alespoň protentokrát odlehčit a pojmout s nadsázkou.

Kalendář s fotografiemi od Tino Kratochvila dnes šumivým vínem pokřtila herečka Pavla Vitázková, nic tedy nebrání tomu, aby se vydal na cestu ke svým budoucím majitelům. Cena kalendáře je 250 Kč, zájemci si jej mohou zakoupit na naší základně v Brně – Bohunicích. Celý výtěžek z prodeje od nás dostane Středisko rané péče, tato brněnská pobočka nestátní neziskové organizace poskytuje odborné služby, podporu a pomoc rodinám s dítětem či dětmi se zrakovým nebo kombinovaným postižením.

Slavnostního aktu se dnes zúčastnila ředitelka ZZS JmK Hana Albrechtová, ředitel Městského divadla Brno Stanislav Moša, „modelové a modelky“ z kalendáře, zástupce tiskárny HELBICH, která vytiskla naše kalendáře zdarma, a další hosté.

Všem, kteří se nezištně podíleli na výrobě kalendáře, aby podpořili dobrou věc, MOC děkujeme.

Michaela Bothová
tisková mluvčí
ZZS JMK