logo

Krajští záchranáři z Vysočiny pomalu zabydlují výcvikové středisko

Kraj Vysočina - 12.1.2020

Ještě pár týdnů potrvá, než bude kompletně dovybaveno nové výcvikové centrum Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina na Vrchlického ulici v Jihlavě.

Na konci loňského roku si záchranka převzala hotovou dvoupodlažní stavbu a nyní běží řada veřejných zakázek na nákup speciálního vybavení nejen pro praktický výcvik, ale například i pro teoretickou přípravu v podobě moderní audiovizuální techniky schopné komunikovat mezi přednáškovým a cvičným sálem,“ popisuje náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla. Výcvikové centrum stálo 85 miliónů korun, až 85% uznatelných nákladů pokryje dotace IROV.


Jsme fakt neskutečně pyšní na tohoto krasavce, který je součástí nového Vzdělávacího a výcvikového střediska (VaVS) záchranářů v Jihlavě. Simulátor vrtulníku – naprosto unikátní trenažér, který jinde v republice zatím není.  Máme za sebou první zátěžový test a školení obsluhy, kterého se osobně zúčastnili i náměstkové hejtmana Kraje Vysočina – Vladimír Novotný a Martin Kukla, uvedli vysočinští záchranáři na svém facebooku.
82086096_2834261589968826_5401535091186860032_n


„Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina si může začít zvykat na velkorysé prostory pro komplexní systém vzdělávání zdravotnických záchranářů i odborné veřejnosti. Aktuálně probíhá zácvik obsluhy vrtulníkového trenažéru, v plánu je dokončení vnitřní i venkovní lezecké stěny a na dovybavení čekají také pracoviště tréninku biohazard týmu,“ vyjmenovává při prohlídce objektu náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Veřejnosti se nové prostory otevřou v rámci Dětského dne, který krajská záchranka plánuje na konec května. Den otevřených dveří výcvikového centra s ukázkami a výkladem je naplánován na září 2020.