logo

Jihomoravské záchranáře navštívila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Jihomoravský kraj - 18.1.2020

Ve čtvrtek jsme přivítali vzácnou návštěvu, ministryně pro místní rozvoj se přijela podívat do sídla jihomoravské záchranky.

„Paní ministryni a jejím kolegům jsme ukázali zázemí záchranářů, dispečink a nahlédli jsme také do nové budovy Vzdělávacího a výcvikového střediska, které budeme slavnostně otevírat příští týden. Na tento projekt výrazně přispěl Integrovaný regionální operační program, bez něj bychom k samotné realizaci vůbec nemohli přistoupit,“ vysvětluje ředitelka ZZS JmK Hana Albrechtová. V průběhu prohlídky areálu se hovořilo o plánované výstavbě nových základen, o letecké záchranné službě a také o neustálé modernizaci našeho vybavení a pravidelné obnově vozového parku. „Jako zřizovatel jihomoravské záchranky se snažíme, aby omlazování parku probíhalo kontinuálně, považujeme za prioritu, aby zdravotníci jezdili ve spolehlivých a dobře vybavených vozech. Samozřejmě tím zvyšujeme i komfort pro pacienta,“ říká krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta, který se včerejšího setkání také zúčastnil.
1_9 2_185 3_160Řeč byla i o tom, jak důležité je neustálé vzdělávání našich zdravotníků. „Chtěla bych zdůraznit, že výjezdy do krajů jsou pro mě tím nejcennějším a zároveň nejpřínosnějším, co mohu z pozice ministryně pro místní rozvoj od partnerů z regionů získat. Vidím tak, jak města pracují na svém rozvoji, ve kterých oblastech mají nejvíce problémů, co je nejvíce trápí a sbírám stále nové a nové podněty,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Tiskové oddělení ZZS JMK