logo

Znojemská nemocnice má dva nové sanitní vozy

Jihomoravský kraj - 18.1.2020

Dne 9. 1. 2020 došlo k symbolickému předání dvou nových sanitních vozů, které pořídila znojemská nemocnice za podpory města Znojma. Symbolického předání se zúčastnil starosta města Jan Grois a ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Pořízení nových sanitních vozů proběhlo na základě výběrového řízení v hodnotě 2,4 milionů Kč. Dotace města Znojma činila 2 mil Kč. Město Znojmo se na zabezpečení vozového parku znojemské nemocnice podílí již několik let. Za posledních šest let přispělo částkou 10,4 mil korun, za které nemocnice s použitím dalších vlastních zdrojů pořídila celkem 13 sanitních vozů.

„Dlouhodobé spolupráce a financí od města Znojma si nesmírně vážíme a vnímáme tuto velkou podporu s vděčností,“ sdělil Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Sanitní vozidla jsou určena pro dopravu raněných, nemocných a rodiček. Vozidla jsou vybavena poloautomatickou klimatizací s rozvodem po celém vnitřním prostoru, třemi sedačkami, infarktovým křeslem a pojízdnými skládacími nosítky MEDIROL s nosností minimálně 200 kg.

„Zdraví obyvatel je pro nás prioritou. Nemocnici přeji, ať sanitky dobře a dlouho slouží,“ řekl starosta Jan Grois.

Zdravotnická dopravní služba Nemocnice Znojmo zajišťuje převoz pacientů, biologického materiálu vč. zajištění dozoru na sportovních a kulturních akcích. Vozový park čítá 18 vozů. Průměrné stáří vozů je 4,5 roku. Vozidla za loňský rok najela téměř devět set tisíc kilometrů, přepravila více než pět tisíc klientů a zajistila více jak třicet tisíc převozů.

zn znn znnnInfo Znojmocity.cz