logo

Třináct zraněných při pátečních ranních dopravních nehodách v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj - 29.2.2020

Posádky zdravotnické záchranné služby vyjížděly v pátek 28. února ráno k sedmi dopravním nehodám, které se odehrály v Ostravě, na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku. K událostem přitom došlo v průběhu dvou hodin a bylo při nich zraněno celkem třináct osob.

Všichni zranění byli v době zásahu ZZS při vědomí a mimo ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je s lehčími nebo středě těžkými poraněními posádky ZZS transportovaly do spádových zdravotnických zařízení.

První nehoda byla nahlášena v Ostravě, a to krátce po půl šesté. Zraněna v oblasti hlavy, hrudníku a dolní končetiny, při ní byla třiadvacetiletá chodkyně, kterou srazil automobil.

O několik desítek minut později vyjížděli záchranáři k nehodě automobilu v Nových Sedlicích na Opavsku, při které byla středně těžce zraněna sedmatřicetiletá žena.

Před půl osmou narazil u Oder (Novojičínsko) osobní automobil do sloupu. Žena středního věku utrpěla poranění páteře, horní a dolní končetiny, desetiletá dívka pak hlavy a dolní končetiny.

Po půl sedmé se odehrála čtvrtá ze série nehod, a to v Ostravě. Při střetu dvou vozidel došlo ke zranění čtyřiašedesátiletého muže a padesátileté ženy. Oba utrpěli poranění páteře.

Následoval střet vozidla s cyklistou v Havířove. Čtyřiaosmdesátiletý muž byl poraněn na dolní končetině.

V půl osmé se odehrál střet dvou vozidel v Kunčicích pod Ondřejníkem na Frýdecko-Místecku, při němž se zranily tři osoby. Čtyřicetiletá žena musela být ošetřena s poraněními horní a dolní končetiny, osmašedesátiletý muž se zraněním páteře a dvanáctiletá dívka s poraněním hlavy.

Rovněž tři zraněné si nakonec ještě vyžádal střet automobilu se stromem v Nošovicích (také Frýdecko-Místecko). Dvě ženy a muž byli zraněni v oblasti hrudníku, horní končetiny a hlavy.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK