logo

DEZIMEDS, unikátní, rychlá a účinná dezinfekce sanitních vozidel a dalších prostor

ČR - 6.4.2020

Představujeme moderní metodu, při které prostřednictvím unikátní kombinace ozónové technologie a fogace (tzv.studená pára) biocidního roztoku e-dison v rámci jednoho přístroje dokážete provést dezinfekci sanitního vozu do 21 minut bez nutnosti přítomnosti personálu.

Kombinací chemické a fyzikální dezinfekce je dosaženo komplexního rozsahu dezinfekční účinnosti ve velmi krátkém čase bez složitých ochranných opatření a s okamžitou možností opětovného použití sanitního vozidla pro další výjezd.
ms
Kombinace fyzikální a chemické dezinfekce zabraňuje možnosti tvorbě residuí bakterií a lze proto přístroj používat bez jinak nezbytné potřeby kombinace různých druhů dezinfekcí.
Význam použití přístroje nespočívá pouze v celkové dezinfekci vozidla (ploch, povrchů a prodyšných materiálů), ale také v odstranění nepříjemných pachů.

Pro koho je DEZIMEDS určen a jaké možnosti dezinfekce umožňuje?

Zařízení je primárně určeno pro operativní komplexní dezinfekci prostor sanitních vozů různých velikostí (testováno do 6m3), ale jeho využití je mnohem širší a není vázáno pouze na dopravní prostředky. Přístroj určený pro dezinfekci sanitních vozů je malý, lehký, operativní a s jednoduchou intuitivní obsluhou a bezpečnostním systémem signalizace bezpečného prostoru. Akumulátorová verze umožňuje použití 8 cyklů dezinfekce na jedno nabití.
maddds
Prostor je dezinfikován formou:
Ozónem v kombinaci s fogací a okamžitou následnou eliminací ozónu (použití dezinfekce ozónem se používá v případě nutnosti dezinfekce vozidla při jeho znečištění krví).

Jak dezinfekce ozónem, tak i fogace biocidním roztokem jsou integrovány do jediného přístroje. Užití této dvojice odlišných dezinfekčních technik současně v rámci jednoho samostatného cyklu umožňuje zásadně urychlit rozpad ozónu a tak zásadně eliminovat ochranné lhůty nezbytné pro bezpečnost osob.

Jaká je účinnost biocidního roztoku a co je to FOGACE?

Biocidní roztok Desime, na rozdíl od většiny běžných chemických prostředků, působí na buněčné stěny prokaryotických buněk baktérií, které jsou současně vystaveny účinkům redox potenciálu, a tím je narušuje. V důsledku způsobené změny osmotického tlaku (rozdíl tlaku prostředí a tlaku uvnitř buňky) dojde k protržení cytoplazmatické membrány a tím k fyzické destrukci buňky. Vůči tomuto typu mechanického poškození buněčných stěn nemají mikroorganismy obranný mechanismus a nemohou si na něj vytvořit resistenci.
Biocidní roztok se aplikuje fogací, tj. rozkmitáním keramické destičky frekvencí nad 1 MHz při které dochází ke vzniku tzv. studené páry. Velikost takto vzniklých částeček vody je v řádu mikrometrů (milióntin metru). Částečky se vzhledem ke svým malým rozměrům a hmotnosti vznášejí (levitují) prostředím ve formě mlhy, která je rozptýlena do celého prostoru vozidla.

Použití kombinace ozonizace a fogace látkou DEZIME je účinná v řádech 1–3 řády, v průměru tedy 99% účinnost ve snížení počtu choroboplodných zárodků z laboratorních izolátů níže uvedeného druhu patogenního mikroorganismu.
medsss
Použitím výše uvedené dezinfekce dojde ke snížení počtu choroboplodných zárodků viru a bakterií např. Tyfus abdomanalis, Escherichia coli, Herpes virus, Legionella pneumophila, Salmonella typhimurium, Streptococcuc bakterie, Clostridium botulinum.

Účinnost metody ověřena certifikovanou laboratoří v reálných podmínkách sanitních vozů a přístroj splňuje veškeré bezpečnostní a provozní podmínky.

Shrnutí na konec

Přístroj DEZIMEDS S AKU dokáže vydezinfikovat sanitní vůz v čase do 21 minut a tím umožní okamžité použití vozidla pro další výjezd. Zásadně tak zvyšuje akceschopnost zásahových vozů, které by při použití běžných postupů musely být odstaveny z provozu v řádu několika hodin.

Jako jediný dezinfekční přístroj dokáže v rámci dezinfekčního cyklu také zásadně eliminovat nepříjemné pachy a vytvořit příjemné a zdravé prostředí.

Vzhledem k možnosti okamžitého použití vozidla po dezinfekčním cyklu bez jinak běžné nutnosti několika hodinové odstávky sanitního vozidla je dosahováno výrazných ekonomických výhod a cena dezinfekce jednoho vozidla je vždy levnější než stávající používané dezinfekční způsoby.

Proces dezinfekce ozónem je zásadně odlišný od stávajících technologií, které jsou dnes používány. Testováním v rámci sanitních a jiných zásahových vozidel bylo dosaženo této unikátní technologie, která umožňuje použití optimální koncentrace ozónu, biocidního roztoku, vyplnění celého prostoru vozidla a zároveň konečnou eliminaci jinak nebezpečného ozónu, a to při zachování jeho plné účinnosti.
msl
Závěrem

Použití této unikátní technologie je možné nejen v rámci sanitních vozů, ale i pro zdravotnická a sociální zařízení, nebo takové další prostory, kde je dezinfekce prostor nezbytná.

Prezentace DEZIMEDS S AKU ke stažení ZDE.

Medsol s.r.o., Lužná 591/4, 160 00 Praha 6 – Vokovice, Telefon: +420 235 301 707
Objednávky: objednavky@medsol.cz, E-mail: info@medsol.cz, www.medsol.cz

Medsol Slovakia s.r.o., Mostná 72, 949 01 Nitra, Telefon: +421 908 292 566
Objednávky: objednavky@medsol.sk, E-mail: info@medsol.sk, www.medsol.sk