logo

Karlovarští záchranáři budou mít další nové sanitky, zaplatí je kraj

Karlovarský kraj - 29.4.2020

​Pět nových sanitních vozů s plnou výbavou pořídí Karlovarský kraj. Určeny budou pro posádky Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje, které s nimi vyjíždějí za pacienty po celém regionu. Jde o typ vozů určený pro intenzivní péči se vším potřebným vybavením.

​„Rada kraje v tomto týdnu schválila vyhlášení zadávacího řízení na dodávku těchto nových sanit rychlé zdravotnické pomoci. Přepokládaná hodnota veřejné zakázky je 17, 4 milionu s DPH. Vzhledem k tomu, že dlouhodobě plánujeme obnovu vozového parku záchranky, počítali jsme s vynaložením uvedených peněz i v každoročním příspěvku zdravotnické záchranné službě,“ vysvětlil krajský radní Jan Bureš.

Sanitní vozy budou mít speciální skříňovou nástavbu s vnitřními dispozicemi podle potřeb pacientů i těch, kteří se o ně budou starat při převozu. „V první řadě je důležitá bezpečnost a komfort pacienta, který může být ohrožen na zdraví či na životě. Veškerý prostor a podmínky pro péči musí mít i záchranář, jenž během přesunu pacienta do nemocnice zajišťuje jeho životní funkce. Proto je technický popis pro zájemce o veřejnou zakázku velmi detailní,“ upřesnil krajský radní. I tyto nové sanitky už budou opatřeny kromě modrých také červenými majáky, které jsou po uvedení do provozu lépe vidět za denního světla. Samozřejmě jediným kritériem pro výběr dodavatele vozů bude tvořit nejnižší nabídková cena.