logo

Poděkování znojemským záchranářům: Dlouhá cesta k úsměvu… už bude líp

Jihomoravský kraj - 9.6.2020

„Dobrý den, občas na Vašich stránkách vidím příběhy psané životem, ale se šťastnými konci. Chtěla bych se také podělit a touto cestou poděkovat ZZS Znojmo. Nikdy nepřestanu být vděčná, jak rychle a profesionálně zasáhli a pomohli, když bylo nejhůř…

Tři roky zpět, říjen 2017. Byl to jeden z těch telefonátů, který nechce nikdy žádný rodič slyšet. Hovor ze školy, že syn měl nehodu a zavolali mu sanitku, ať ihned dojedu. Pracuji naštěstí tři ulice od školy. Se stáhnutým hrdlem jsme s manželem přiběhli do školy, kde už stála sanitka a lékař měl syna v péči. Ošklivě zlomená horní čelist, zlomená celá horní řada vrchních zubů, část spodních, hnutá krční páteř. Vteřinová nepozornost stála syna doživotní útrapy se zuby. Kolektiv ZZS mě ihned seznámil se situací a naprosto uklidňujícím hlasem mne, třesoucí se matku, informoval, že jedeme rovnou do Brna na specializované oddělení. Celou cestu syna bedlivě sledovali, nespustili ho z očí a uklidňovali.
1_3
Teď zpětně si uvědomuji, jak moc jsem Vám všem vděčná. A chtěla bych Vám takto, i když se zpožděním, veřejně poděkovat. Protože jen díky Vašemu rychlému zásahu to tenkrát nedopadlo ještě hůř. Nyní sice má syn zoubky jako noty na buben, ale počínaje dneškem začíná jeho dlouhodobá cesta k opravě a opět hollywoodskému úsměvu. Děkuji za celou svoji rodinu z celého mého heart jste naši hrdinové,“ píše paní Barbora. A my jsme vděční za tak dojemnou zpětnou vazbu, na poděkování není nikdy pozdě… Našemu malému pacientovi přejeme, aby už jeho životní cestu lemovaly jen samé radosti a žádné útrapy.

Tiskové oddělení ZZS JMK