logo

Poděkování od Tobiase břeclavským záchranářům

Jihomoravský kraj - 16.6.2020

Stalo se to před rokem, naši operátoři vyslali do krytého bazénu v Břeclavi lékařskou posádku k topícímu se chlapci. Když přijeli zdravotníci na místo, převzali pacienta od plavčíka, který mu do příjezdu sanitky poskytoval první pomoc. Třináctiletý Tobias při příjezdu lékařské posádky již spontánně dýchal a měl funkční oběh.

„Ale vzhledem k přetrvávající poruše vědomí a podezření na nedostatečné zásobení mozku kyslíkem po delší době topení jej bylo třeba zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. Po provedení všech nezbytných úkonů jsme jej v doprovodu matky převezli k další péči na ARO Dětské nemocnice v Brně, “ říká lékařka jihomoravské záchranky Sylva Havelková, která společně s kolegy Zdeňkem Hrbáčkem a Antonínem Osičkou o chlapce pečovala.

Tobias se zotavil a společně s maminkou přišel poděkovat na naši břeclavskou základnu. „Chtěli jsme po roce od té nešťastné události vyslovit dík za profesionální pomoc a lidský přístup celé zasahující posádce, ale také samozřejmě operátorům, kteří nám vyslali rychlou pomoc,“ říká paní Táňa, Tobiasova maminka. „Takové osobní poděkování moc potěší, největší radostí je pro nás samozřejmě zpráva, že pacient se uzdravil,“ usmívá se Sylva Havelková. „A perníčky byly moc dobré, všichni jsme si pochutnali, děkujeme.“

Tobiasovi přejeme ničím nerušený návrat do běžného života, ať se mu všechno daří a ať už nemá žádné těžké dny. Jen ty radostné, které k mládí patří.
1 2_1

Tiskové oddělení ZZS JMK