logo

Společnost Pink Aviation vybavila klatovské zdravotnické záchranáře

Plzeňský kraj - 23.6.2020

Společnost Pink Aviation, která má „domovskou základnu“ na klatovském letišti, darovala Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje sto tisíc korun na dovybavení výjezdové základny ZZS.

Klatovští záchranáři si za tuto nemalou částku zakoupili celou řadu vybavení, zejména sportovní nářadí (posilovací věž, běžecký pás, inverzní lavici nebo balanční podložky), ale také dvě televize, elektrický sporák, kávovar, sedací soupravu nebo rychlovarnou konvici. Vše poslouží k obnově sil a relaxaci klatovských výjezdových skupin. Přestože si záchranáři zmíněné dovybavení svých prostor pořídili již v průběhu února a března, k slavnostnímu předání daru mohlo dojít kvůli koronavirové epidemii až 22. června.

„S díky přijímáme podporu, kterou dárce zároveň vyjadřuje, že si váží práce zdravotnických záchranářů. Naším prioritním úkolem v uplynulých měsících ale bylo zejména uchránit naše zaměstnance před onemocněním covid-19 a případnou karanténou, která by chod záchranné služby mohla následně paralyzovat. Proto jsme společnosti Pink Aviation mohli poděkovat až dnes,“ vysvětlil ředitel krajských záchranářů Pavel Hrdlička. Jeho slova potvrdil i vedoucí lékař oblasti Klatovy Svatopluk Dvořák. Za klatovské letce dar předaly Ludmila Suková a Veronika Matoušková ze spolešnosti Pink Aviation s.r.o.

Tato společnost provozuje na letišti v Klatovech parašutistický sport a další letecké zážitky už od roku 1991. Ve spolupráci s Pošumavským aeroklubem Klatovy zde vybudovala jednu z nejpopulárnějších „Drop Zone“ na světě. Během sezóny pořádá množství profesionálně vedených kurzů a kempů pro začátečníky, pokročilé i velice zkušené skokany. Spolupracuje s mnoha věhlasnými instruktory a kouči z celého světa. Snaží se vést kurzy tak, aby pokryly poptávku všech účastníků a aby si mohl každý vybrat z toho, čemu se věnuje a co ho baví, ať se jedná o belly flying – tedy takzvaná „erwéčka“, free fly, tracking, pilotáž padáku a mnoho dalšího. V nabídce společnosti jsou i oblíbené fotolety nebo lety balónem.

Klatovští záchranáři už veškeré darované vybavení používají a společnosti Pink Aviation ještě jednou děkují.

Dar kt 1

 

dar kt 5

 

Dar kt 3

 

Dar kt 4

 

Dar kt 2
Text a foto: Vítězslav Sladký, ZZS PLK