logo

Chvíle, kdy nepomůže ani rychlý přílet vrtulníku LZS, bývají nejsmutnější

Jihomoravský kraj - 2.8.2020

Rychlá aktivace záchranářů, takřka okamžitý vzlet vrtulníku, nejlepší medicínská technika, obrovské nasazení lékařského týmu… ani to někdy nedokáže zachránit život pacienta. Pokud se jedná o mladého člověka, je situace o to smutnější.

Právě k takové tragédii došlo v sobotních odpoledních hodinách na 205. kilometru dánice D1. Do nepojízdného auta ve stoupacím pruhu narazil kamion a usmrtil mladého muže, který krátce předtím pravděpodobně měnil pneumatiku. Na místo nehody byla okamžitě vyslána letecká záchranná služba. Zranění pacienta však byla neslučitelná se životem a lékař tak mohl pouze konstatovat smrt. Přivolaná pozemní posádka měla následně v péči mladého řidiče kamionu, u kterého nehoda vyvolala akutní stresovou reakci. Zdravotníci pacienta po ošetření převezli do krizového centra FN v Bohunicích.

Policisté nejen v této souvislosti radí v případě poruchy vozidla ihned vyrozumět o situaci policii, která zajistí lepší označení překážky v silničním provozu. Minimálně do té doby je vhodné vyčkat mimo těleso dálnice.

Tiskové oddělení ZZS JMK