logo

Jana Poštová z pražské záchranky ovládla pro letošek soutěž tiskových mluvčí ve své kategorii. Gratulujeme!

Hlavní město Praha - 26.11.2020

Historie ocenění Tiskový mluvčí roku sahá do roku 2003. V roce 2018 byla soutěž po sedmileté přestávce obnovena. Nominace pro Ocenění Mluvčí roku 2020 odstartovaly 8. června a byly uzavřeny 10. září. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskutečnilo online.

Akci pořádá PR Klub – sdružení profesionálů v oboru public relations – a navazuje tak na práci Českého klubu mluvčích, který od počátku pořádal udílení profesní ceny Mluvčí roku ve spolupráci s Komorou Public relations.

Oborová soutěž vyhodnocuje práci tiskových mluvčích a PR týmů, kteří vykonáváním profese přímo vytvářejí mediální obraz firem a institucí. Mluvčím roku je každoročně vyhlášen ten, jenž podle názoru odborných hodnotitelů nejvíce projevuje kvalitu své práce spojenou s etickými principy a standardy profese a přispívá k jejímu pozitivnímu vnímání širokou veřejností. Hodnocení mluvčích se skládá ze dvou částí a účastní se jich výlučně experti z oboru public relations, tiskoví mluvčí a novináři, což garantuje nestrannost a vyváženost vyhodnocení. V první části odborníci své kandidáty nominují a následně vyberou ve dvou kolech toho, kdo podle nich nejlépe splňuje kritéria pro udělení Ceny. Výroční cena Mluvčí roku je udělována v těchto kategoriích:

Nejlepší mluvčí veřejného sektoru
Nejlepší mluvčí soukromého sektoru
PR tým roku

A právě prvně jmenovanou kategorii pro rok 2020 ovládla Jana Poštová ze Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. „Je to pro mě obrovská čest a beru to jako závazek ještě více se zlepšovat v tom, co dělám,” uvedla v reakci na ocenění pro webové stránky pořadatele soutěže.
127722782_3416081925172021_7091127273867871495_oBc. Jana Poštová je tváří pražské záchranky již několik let. Kromě pozice tiskové mluvčí je také operátorkou Zdravotnického operačního střediska ZZS HMP. Záchranka je pro ní srdeční záležitost, což ví každý, co s ní kdy přišel do kontaktu. Ocenění v podobě prvního místa v soutěži tiskových mluvčí své kategorie získala naprosto zaslouženě a za web Modrahvezdazivota.cz jí gratulujeme!

Foto a info: PR Klub