logo

Dvě zraněné ženy při nehodě čtyřkolky na Novojičínsku

Moravskoslezský kraj - 30.12.2020

Posádky ZZS MSK zasahovaly v neděli 27. prosince před šestnáctou hodinou u nehody čtyřkolky na Novojičínsku. Na pomoc do terénu v katastru obce Lichnov byla operačním střediskem záchranné služby vyslána nejbližší posádka RZP z výjezdové základny ve Frenštátu pod Radhoštěm. Z Ostravy souběžně k misi vzlétl vrtulník LZS.

Na čtyřkolce cestovaly dvě ženy. Havarovaly při výjezdu do prudkého svahu, z něhož se následně kutálely dolů asi dvacet metrů.

Záchranáři ošetřovali jednatřicetiletou ženu, která utrpěla poranění obou dolních končetin a vyloučit nebylo možno ani další zranění. Posádky ji zajistily krčním límcem, uložily do podtlakové matrace a zahájily podávání léků. Po náročném transportu pacientky ze svahu k vrtulníku byla převzata na palubu stroje, a poté letecky přepravena na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

U třiadvacetileté účastnice nehody zjistil zasahující lékař poranění hlavy a zad středně těžkého charakteru. Sanitním vozidlem byla po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předána v novojičínské nemocnici.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK